Glutenfri pandekager

Opskrift på glutenfri pandekager: Glutenfri pandekager smager stort set som pandekager med gluten. Opskriften minder meget om den “normale” pandekage opskrift, de er derfor også meget hurtige og lette at lave. Den største og vigtigeste forskel er at der, i stedet for den normale hvedemel, skal anvendes en glutenfri mel.

 

Glutenfri pandekageopskrifter

 

Så skal der laves glutenfri pandekager:

 

  1. Bland alle ingredienserne i en skål og pisk det sammen med halvdelen af mælken – indtil der ikke er flere klumper i dejen.
  2. Tilsæt resten af mælken og pisk det grundigt sammen.
  3. Smelt smør på en stegepande ved middel til høj varme.
  4. Kom pandekagedejen på panden og bag pandekagerne.

 

 Jeg har nydt denne opskrift med is utallige gange. Den smager mindst lige så godt som de “almindelige” pandekager. Når den serveres med is anvender den sig selvfølgelig bedst til dessert.
- Luscas Andersen

 

Glutenfri pandekager kan dog også anvendes til andet end dessert. Med fyld kan den spises til frokost eller aftensmad – og er meget anvendelig til mexikansk mad. Her kan den fyldes med hakket oksekød, kyllingstrimler eller lignende.

Når de glutenfri pandekager skal anvendes, som madpandekager anbefaler vi, at du undlader rørsukkeret, for at gøre dem mindre søde.

De glutenfri pandekager er også gode til brunch. Her kan de serveres i med sirup på. Brunch pandekager er dog typisk lidt mindre i diameter end normale dessert og madpandekager.

Et godt tip til stegning af glutenfri pandekager, er at anvende en pandekagepande, den har en specielt tynd bund og er mere velegnet til stegning af pandekager.

Vurder opskriften

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Glutenfri pandekager, 10.0 out of 10 based on 1 rating