Glutenfri kage

Der findes mange gode opskrifter på glutenfri kage, her er en af vores absolutte favoritter.

Tøv ikke med at prøve denne lækre frugtige kage. Den kan nydes af alle også dem med glutenallergi.

 

Glutenfri kage

Ingredienser:

500 g abrikoser, ferskner eller blommer
175 g sukker
2 æg
1 dl olie
2 tsk natron
125 g majsmel
125 g kartoffelmel
0,5 tsk salt
1 dl kærnemælk
Revet usprøjtet citronskal (fra en halv citron)
3 spsk sukker

 

Så skal der bages glutenfri kage:

  1. Smør en form eller et ildfast fad med lidt smør eller olie.
  2. Kom æg og sukker i en skål og pisk det til det bliver til en tyk creme, pisk herefter olien i.
  3. Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør dem sammen. Kom nu blandingen ned til den anden skål under kraftig omrøring, samtidig med at kærnemælken tilsættes. Tilsæt også den revne citronskal.
  4. Hæld dejen over i formen.
  5. Rens frugterne og fjern evt. sten. Skær dem i tynde både og vend bådene i sukker og læg dem spredt på dejen.
  6. Kom kagen i en forvarmet ovn og bag den i 1 time. Efter en time tages den ud hvor den skal hvile i 15 min. før den nydes.

 

Kagen skal bages 1 time i ovenen og hvile i 15 min. udover det tager den ca. 15 min at lave. Du skal derfor regne med at den tager 1 time og 30 min at lave. Det er en simpel opskrift, som alle kan lave. Det er også en hyggelig glutenfri kage at lave i køkkenet med børnene. Generelt er det altid hyggeligt at have børn med i køkkenet når man laver mad og bager kager.

Den glutenfri kage kan også nydes med flødeskum eller cremefraiche.

Vurder den glutenfri kage

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Glutenfri kage, 8.0 out of 10 based on 1 rating